torsdag den 11. december 2008

Portefolio IV

Før studiestart, havde jeg ikke tænkt over hvordan et medie var skruet sammen, eller hvordan dets vidensmæssige indhold kunne formidles. Jeg er blevet mere videnkritisk og undrende overfor hvordan folk vælger eller foretrækker deres informationskilder. Oftest er den information man henter på internettet ikke ytret af eksperter. Vi er i den digitale tidsalder, alt konvergeres hvor gammelt, analogt materiale digitaliseres og nyt bliver produceret digitalt. Eksplosionen af information på Internettet, giver anledning til kilde- og videnskritik. Alle kan blive forfattere og forskningsresultater er ofte ikke gemt i en tilfældig blog, men kan findes længere nede i systemet på databaser.
Det fysiske medie remedieres til computeren, fx bøger til e-bøger, Google Books eller cd til mp3. Web 2.0 er ikke, som jeg troede, en download fra Internettet eller en program-rom fra Microsoft, men en betegnelse for at der på Internettet er mulighed for at føre dialog, samarbejde og heri de sociale teknologier (folksonomier) som tags, rating mv, hvor der videndeles .
Min blog er endnu kun udfyldt med opgaver der er stillet i faget – jeg mener stadig det er alt for offentlig sted at udbrede mine tanker, ideer og holdninger. Dog er der rykket ved en masse andre opfattelser, bla at massemediet-begrebet er møntet på TV. Mcluhan sagde at the medium is the message, det gjalt selvfølgelig også for tv, men hvad med alle de her forskellige sider på nettet/mediet, eller funktioner som et tag på en hjemmeside? Bastian skriver nogenlunde det modsatte[i], at personen der skaber er uinteressant, mens han værk er det der bringer os hen. Her tales om musik, men kan også henføres til fx blogs remedieret af en kronik fra et tidsskrift. Mediekanalen er en vigtig anskuelse, det samme er hvilken grammatik eller hjemmeside/blog værket bliver vist på, ikke kun for læseren, men også for forfatteren ift ophav og anerkendelse og også af hvilken. Begreb holistisk i samme åndedrag som ordet information - At informationsøgning eller musik kan være holistisk, altså at sætte gang i tanker og ideer for at dække behov, giver jo mening i sig selv.
Der er flere forskellige teorier indenfor vidensmedier, mediatricer, remedieringer som ikke udelukker eller overflødiggør de ”gamle” medier så som sprog og skrift.
At være i biblioteksverden er en kreativ business, og kan lede mange veje – hvis man forstår at formidle viden ud i alle de forskellige medier der er til rådighed.
[i] Bastian Ind i musikken s.16

Ingen kommentarer: